Menu
Kosár

Statikus Tudásbázis Blog - Cikkek és hasznos információk

08 máj. Kémények és kéményseprő járdák statikai ellenőrzése
0 438
Az utóbbi években több megrendelőnknek készítettünk már olyan szakvéleményt, mely egy felújított vagy újraépített kémény átvételéhez kellett a FŐKÉTÜSZ kérésének megfelelően. Ők ugyanis a felújított kéményeket illetve kéményseprő járdákat csak akkor veszik át, ha egy statikus szakértő igazolja, hogy a kémény felújítása szakszerűen történt, szerkeze..
08 máj. Tetőcsere és tetőfedés csere
0 461
Régebbi vagy rosszul karbantartott épületek esetében eljön a pillanat, amikor a tulajdonos szeretné lecserélni a fedést (esetleg cseréplécezéssel együtt), vagy akár a teljes fedélszerkezetet is. Statikai szempontból az alábbiakat kell figyelembe venni a tető cseréjekor:FedéscsereA régebbi fedések között gyakori a palafedés vagy a zsindelyfedés,..
07 máj. Szavatosság a használt lakóingatlan hibájáért
0 517
Munkánk során többször találkozunk azzal a problémával, hogy egy használt ingatlant megvásárló fél utólag észlel hibákat a megvásárolt ingatlanján, és hozzánk fordul segítségért, remélve, hogy a statikai szakvéleménnyel a kezében joggal követelhet kártérítést vagy az eredeti állapot visszaállítását, vagyis az adás-vétel meg nem történtét.Ennek já..
07 máj. Engedéllyel és engedély nélkül végezhető építési tevékenységek
0 542
Ügyfeleink részéről gyakran felmerül kérdésként, hogy az egyes építési vagy bontási tevékenységeket mikor szükséges engedélyeztetni, és mikor nem, továbbá mi tartozik a 2017. január 1-től módosult egyszerű bejelentési eljárás hatálya alá. Ennek megalapozására a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. melléklete szolgál, mely egyértelműen leírja, hog..
07 máj. 5+1 tipp mielőtt statikust hívna
0 536
Mielőtt tervezett átalakítási munkálataihoz statikust hívna, fontolja meg az alábbi pontokat a saját és vagyonának biztonsága érdekében:1. Szerepel-e a statikus a Kamarai Névjegyzékben?Mielőtt kihívja a statikust helyszíni szemlére akár ingatlan vásárlás előtt, akár falbontáshoz, tetőtér beépítéshez vagy épületkárosodás vizsgálatához), mindenk..
Tételek: 1 - 5 / 5 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.